Shakshouka Sunday på Hummus & Wine

Hver første søndag i måneden inviterer vi til arabisk brunsj, med senkte skuldre og familiær stemning. Firas varter opp med sin legendariske Shakshouka kl. 13 – 17 og søndagsfavoritten Bloody Mary Beiruti gjester menyen. Første Shakshouka Sunday blir 7. september – yalla, book bord og bli med!


Shakshouka er en klassisk arabisk brunsjrett som både kurerer sult og søndagsblues. Posjerte egg blandes i en fyldig saus med tomat, paprika, løk, hvitløk, chili, olivenolje og masse krydder, og toppes med fetaost, granateple og bladpersille. Resultatet er en skikkelig fest for ganen.

Som navnet antyder serverer vi kun shakshouka på disse søndagene. Drikkkemenyen er som vanlig, bare oppgradert med Bloody Mary med en touch av Levanten. Oppskriften består av vodka, tomatjuice, chili, honning, sitron, bitters og sumak – et syrlig og aromatisk krydder som brukes flittig i arabisk matkultur. Det er også gode sjanser for at Firas utfordrer deg i et parti backgammon når han er ferdig med kjøkkentjenesten.

BOOK BORD
 

Prisen er 195,- per person og inkluderer shakshouka, hjemmelaget pitabrød og pickles.

 
shakshouka hummus and wine arabisk restaurant oslo meze solli plass

En autentisk syrisk shakshouka er et must på arabisk restaurant

 

Har du testet shakshouka på arabisk restaurant?

Om svaret er nei, er det nå du klikker på book bord-knappen og legger inn en reservasjon første søndag som passer. Retten er på en måte Levantens variant av britenes English breakfast; et perfekt søndagsmåltid som metter, gleder og som det er ekstra hyggelig å samles rundt.

Shakshouka er kort fortalt arabisk slang for blanding. Ordet er hentet fra verbet shakka som betyr å klumpe seg sammen. Stort sett alle arabiske land, fra Nord-Afrika til Midtøsten, har sin egen måte å lage shakshouka. Vi lager en syrisk variant, sånn som Firas har fått servert den oppigjennom årene – bare perfeksjonert med feta og granateple på toppen. Alle digge smakene fra Midtøsten, i én stor panne, laget med masse kjærlighet.

Sees på Shakshouka Sunday på Hummus & Wine habibi!

BOOK BORD
 

Her er en liten sniktitt på hvordan det ser ut på kjøkkenet når Firas lager shakshouka…

 
Forrige
Forrige

Vin fra Veneto med Prizelius

Neste
Neste

Libanesisk Winemakers Dinner med Château Ksara