Libanesisk Winemakers Dinner med Château Ksara

Ferien er over, og du trenger noe gøy, velsmakende og sosialt å se frem til, gjør du ikke? Hva med libanesisk Winemakers Dinner med Château Ksara? Vi lover påfyll for alle sanser, og en kveld som garantert går i minneboka. Yalla – let’s taste wine!

Torsdag 28. august får vi besøk av Elie Maamari fra vinprodusenten Château Ksara, og inviterer til libanesisk Winemakers Dinner i vårt selskapsrom. Château Ksara sine viner er blitt noe av en publikumsfavoritt, så vi gleder oss veldig til å vise frem den store variasjonen, lære mer om vinproduksjonen og ikke minst – å oppdage nye, nydelige kombinasjoner av mat og vin. 

Libanesisk meze-meny med kibbeh

Menyen får selvsagt en ekstra, liten libanesisk twist for anledningen. Firas skal servere kibbeh, kun til dette arrangementet! Kibbeh er både en av Libanons mest kjente småretter, og en perfekt pairing med de smaksrike rødvinene fra Château Ksara.

Kibbeh lages ved å forme en blanding av bulgur, biffkjøtt, løk, pinjekjerner og masse digge krydder til en liten ball. Ballene friteres til de får gylden farge og akkurat riktig tekstur. Sprø på utsiden – en smaksfest på innsiden.

I tillegg til kibbeh vil vi servere mange av meze-favorittene fra á la carte-menyen. Ved ankomst blir det litt mingling og et glass av den forfriskende Château Ksara Blanc de Blancs. Når vi setter oss ned starter vi med kald meze; hummus, labneh, muhammarah, baba ganoush, pitabrød og fattoush-salat, sammen med et glass med fyldig men fresh Chardonnay.

Deretter fyller vi på med mama Hiams falafel og kylling taouk, kofte og indrefilet fra grillen, servert med syrisk ris og salat, og kibbeh. Til den varme maten drikker vi både et glass Ksara Réserve du Couvent og et glass Château Ksara 2018. Réserve du Couvent er laget på Cabernet Sauvignon, Syrah og Cabernet Franc, mens Château Ksara 2018 er laget på Cabernet Sauvignon, Merlot og en liten del Petit Verdot – så det blir spennende å prøve to ulike drueblandinger til dette varierende utvalget av retter og smaker.

På tampen av middagen blir det baklava med pistasj sammen med tahiniiskrem og et glass libanesisk Moscatel. Vi har testet denne komboen, og kan røpe at den er magisk…

Chateau Ksara libanesisk vin rødvin libanon winemakers dinner hummus wine

Vinkjelleren til Château Ksara

Winemakers dinner er for alle

Det beste med Winemakers Dinner er at det er for absolutt alle. Du trenger ingen forkunnskaper, og du kan stille absolutt alle spørsmål du kommer på underveis. Noen har garantert stilt et dummere enn deg tidligere (og Elie dømmer uansett ikke). Det er selvsagt en fordel å ha et grunnleggende interesse for mat og vin, men heller ingen nødvendighet. Er du på jakt etter en ny hobby, er det kanskje her du skal starte letinga?

Kom alene, med vennegjengen eller et familiemedlem du trenger å catche opp med. Eller hvorfor ikke med kollegaene? Det er jo på en måte faglig påfyll, det å lære mer om mat og vin i kombinasjon. Vi starter kl. 18.00 og holder på i cirka fire timer, så det er minimal risiko for å våkne sliten dagen etter.

Prisen er 1290,- per person og inkluderer altså 11 meze-retter og fire glass vin. I tillegg hører vi rykter om at produsenten vil overraske med noen smaksprøver av et par sjeldne årganger. DET tipper vi blir en skikkelig fest for ganen! Og som arabisk restaurant er det veldig stas å kunne servere så mange ulike viner, utelukkende fra Levanten.

Yalla, book bord nå – arrangementet har begrenset plass, og du vil ikke gå glipp av det!

Bestill plass på Winemakers Dinner med Château Ksara

winemakers dinner hummus wine oslo libanesisk rødvin

Velkommen på Winemakers Dinner på Hummus & Wine – en arabisk restaurant med unik stemning!